Ontdek jouw droomhuis te huur in de betoverende Kempen

Bent u op zoek naar een huis te huur in de prachtige regio van de Kempen? Dan bent u hier aan het juiste adres! De Kempen, gelegen in het noordoosten van België, is een charmante en groene regio met veel mogelijkheden voor huurders die op zoek zijn naar een ideale plek om te wonen.

De Kempen biedt een breed scala aan huurwoningen, variërend van gezellige rijtjeshuizen tot ruime villa’s en alles daartussenin. Of u nu op zoek bent naar een knus huisje in een rustig dorp of een moderne woning in de buurt van stedelijke voorzieningen, de Kempen heeft voor elk wat wils.

Een van de grootste voordelen van het huren van een huis in de Kempen is de prachtige natuurlijke omgeving. De regio staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, pittoreske meren en prachtige wandel- en fietsroutes. Als natuurliefhebber zult u hier zeker uw hart kunnen ophalen. Bovendien biedt deze regio ook tal van recreatieve activiteiten, zoals golfbanen, maneges en watersportmogelijkheden.

Naast de natuurlijke schoonheid heeft de Kempen ook veel te bieden op cultureel gebied. U vindt er historische stadjes met gezellige markten, musea en interessante architectuur. Bovendien zijn er regelmatig evenementen en festivals die het hele jaar door plaatsvinden, waardoor er altijd iets te beleven valt.

Wat betreft bereikbaarheid is de Kempen goed verbonden met de omliggende steden en dorpen. Met goede weg- en treinverbindingen kunt u gemakkelijk naar steden zoals Antwerpen, Turnhout, Geel en Mol reizen. Dit maakt de regio ideaal voor mensen die werken in de stad maar ’s avonds willen genieten van de rust en ruimte van het platteland.

Het huren van een huis in de Kempen biedt u dus niet alleen een comfortabele woonruimte, maar ook een prachtige omgeving om van te genieten. Of u nu op zoek bent naar rust en ontspanning of juist actief wilt zijn in de natuur, deze regio heeft het allemaal.

Dus waar wacht u nog op? Bekijk vandaag nog het aanbod van huizen te huur in de Kempen en vind uw ideale thuis in deze betoverende regio.

 

8 Veelgestelde Vragen over Huis te Huur in de Kempen

 1. Wat is de huurprijs?
 2. Is er een borgsom vereist?
 3. Welke voorzieningen zijn er aanwezig?
 4. Hoeveel kamers heeft het huis?
 5. Worden er meubels meegeleverd?
 6. Is er parkeergelegenheid beschikbaar?
 7. Wat is de minimale huurperiode?
 8. Zijn dieren toegestaan in het huis te huur kempen?

Wat is de huurprijs?

De huurprijzen in de Kempen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, grootte en staat van het huis. Over het algemeen liggen de huurprijzen in de Kempen lager dan in stedelijke gebieden zoals Antwerpen of Brussel.

Voor een kleinere woning of appartement in de Kempen kunt u rekenen op huurprijzen die beginnen rond 500 euro per maand. Voor grotere huizen met meerdere slaapkamers en meer voorzieningen kunnen de huurprijzen oplopen tot 1500 euro per maand of zelfs hoger, afhankelijk van de specifieke kenmerken en locatie van het pand.

Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen slechts een indicatie zijn en dat ze kunnen variëren afhankelijk van de marktomstandigheden en individuele verhuurders. Het is altijd raadzaam om contact op te nemen met lokale vastgoedagentschappen of websites voor actuele informatie over huurprijzen in de Kempen.

Is er een borgsom vereist?

Ja, bij het huren van een huis in de Kempen wordt meestal een borgsom vereist. De borgsom is een bedrag dat u als huurder betaalt aan de verhuurder als garantie voor eventuele schade aan het gehuurde pand of onbetaalde rekeningen (zoals nutsvoorzieningen) aan het einde van de huurperiode.

De hoogte van de borgsom kan variëren, maar meestal komt dit overeen met één tot drie maanden huur. Het exacte bedrag en de specifieke voorwaarden met betrekking tot de borgsom worden vastgelegd in het huurcontract.

Het is belangrijk om te weten dat de borgsom aan het einde van de huurperiode wordt terugbetaald, mits er geen sprake is van schade of onbetaalde rekeningen. Eventuele kosten voor reparaties of openstaande betalingen worden verrekend met de borgsom.

Het is raadzaam om bij het huren van een huis in de Kempen altijd duidelijke afspraken te maken over de borgsom en deze schriftelijk vast te leggen in het huurcontract. Dit voorkomt misverstanden en zorgt ervoor dat beide partijen op de hoogte zijn van hun rechten en verplichtingen met betrekking tot de borgsom.

Welke voorzieningen zijn er aanwezig?

In de regio Kempen zijn er verschillende voorzieningen beschikbaar die het leven van huurders gemakkelijker en comfortabeler maken. Hier zijn enkele van de belangrijkste voorzieningen die u kunt vinden:

 1. Winkels en supermarkten: In de Kempen vindt u een breed scala aan winkels, supermarkten en lokale markten waar u uw dagelijkse boodschappen kunt doen. Of u nu op zoek bent naar verse producten, kleding, elektronica of andere benodigdheden, u zult zeker vinden wat u nodig heeft.
 2. Scholen en onderwijsinstellingen: Voor gezinnen met kinderen zijn er verschillende scholen en onderwijsinstellingen in de regio. Van kleuterscholen tot middelbare scholen en zelfs hogescholen, er is een ruime keuze aan onderwijsmogelijkheden.
 3. Gezondheidszorg: De Kempen heeft ook een goede gezondheidsinfrastructuur met ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, apotheken en andere medische voorzieningen binnen handbereik. U kunt rekenen op kwalitatieve zorg en professionele medische diensten in geval van nood.
 4. Openbaar vervoer: Het openbaar vervoersnetwerk in de Kempen is goed ontwikkeld, waardoor het gemakkelijk is om te reizen naar nabijgelegen steden of dorpen. Er zijn busverbindingen die u naar verschillende bestemmingen kunnen brengen, evenals treinstations die aansluiting bieden op grotere steden.
 5. Recreatieve faciliteiten: De Kempen biedt een breed scala aan recreatieve faciliteiten voor alle leeftijden. Van sportcentra en zwembaden tot parken en speeltuinen, er is altijd wel iets te doen. Daarnaast zijn er ook culturele centra, bioscopen en theaters waar u kunt genieten van kunst en entertainment.
 6. Restaurants en cafés: Als het gaat om culinaire ervaringen, heeft de Kempen een gevarieerd aanbod aan restaurants, cafés en eetgelegenheden. Of u nu op zoek bent naar lokale specialiteiten of internationale gerechten, er is voor elk wat wils.

Dit zijn slechts enkele van de voorzieningen die beschikbaar zijn in de regio Kempen. Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van specifieke voorzieningen kan variëren afhankelijk van het specifieke gebied waarin u een huis huurt. Het is daarom raadzaam om te controleren welke voorzieningen beschikbaar zijn in de buurt van uw potentiële huurwoning.

Hoeveel kamers heeft het huis?

Het aantal kamers in een huis te huur in de Kempen kan variëren, afhankelijk van de specifieke woning. Het hangt af van de grootte en indeling van het huis. Sommige huizen kunnen bijvoorbeeld beschikken over 2 slaapkamers, terwijl andere grotere woningen mogelijk meer kamers hebben, zoals 3 of 4 slaapkamers. Het is raadzaam om contact op te nemen met de verhuurder of vastgoedmakelaar voor specifieke informatie over het aantal kamers in een bepaald huis dat u interesseert.

Worden er meubels meegeleverd?

Bij het huren van een huis in de Kempen is de vraag of meubels al dan niet worden meegeleverd afhankelijk van de specifieke verhuurder en het type woning dat u huurt. In sommige gevallen kunnen huurwoningen volledig gemeubileerd worden aangeboden, wat betekent dat alle benodigde meubels aanwezig zijn, zoals bedden, banken, tafels en stoelen. Dit kan handig zijn voor mensen die tijdelijk willen huren of niet hun eigen meubels willen meenemen.

Echter, in veel gevallen worden huurwoningen leeg verhuurd, wat betekent dat u uw eigen meubels moet meebrengen of deze zelf moet aanschaffen. Dit biedt huurders de flexibiliteit om hun woning naar eigen smaak in te richten en hun persoonlijke stijl tot uiting te laten komen.

Het is belangrijk om bij het bekijken van een huurwoning duidelijk te communiceren met de verhuurder over de vraag of meubels al dan niet zijn inbegrepen. Als meubels niet worden meegeleverd maar u wel geïnteresseerd bent in gemeubileerde opties, kunt u ook informeren naar eventuele mogelijkheden om meubels te huren bij externe partijen.

Kortom, of meubels al dan niet worden meegeleverd bij het huren van een huis in de Kempen is afhankelijk van verschillende factoren en kan variëren per verhuurder en woning. Het is altijd raadzaam om dit specifiek te bespreken tijdens het bezichtigingsproces en eventuele afspraken schriftelijk vast te leggen in het huurcontract.

Is er parkeergelegenheid beschikbaar?

Ja, in de Kempen zijn er over het algemeen voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar. De meeste huurwoningen in de Kempen hebben een eigen oprit of parkeerplaats waar u uw voertuig kunt parkeren. Daarnaast zijn er vaak ook openbare parkeerplaatsen beschikbaar in de buurt van woningen, vooral in stedelijke gebieden of dorpskernen. Het is altijd raadzaam om bij het bekijken van een specifieke huurwoning te informeren naar de parkeermogelijkheden die bij die woning worden aangeboden.

Wat is de minimale huurperiode?

De minimale huurperiode kan variëren, afhankelijk van de verhuurder en het specifieke huurobject. In de meeste gevallen wordt een minimale huurperiode van één jaar gehanteerd voor langdurige huurovereenkomsten. Dit betekent dat u het gehuurde huis minimaal één jaar moet huren voordat u de mogelijkheid heeft om de overeenkomst te beëindigen.

Het is echter belangrijk op te merken dat er ook kortere termijnen beschikbaar kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld een huurovereenkomst voor zes maanden of zelfs maand-op-maand verhuur. Deze kortere termijnen zijn vaak van toepassing op gemeubileerde woningen of tijdelijke verblijven.

Het is raadzaam om contact op te nemen met de verhuurder of het vastgoedkantoor voor specifieke informatie over de minimale huurperiode van een bepaald huis in de Kempen. Zij kunnen u voorzien van gedetailleerde informatie en eventuele flexibiliteit bespreken die beschikbaar is in uw specifieke situatie.

Zijn dieren toegestaan in het huis te huur kempen?

Of huisdieren zijn toegestaan in een specifiek huis te huur in de Kempen, hangt af van de individuele verhuurder en het huurcontract. Sommige verhuurders staan huisdieren toe, terwijl anderen dit liever niet hebben. Het is daarom belangrijk om bij het bekijken van een specifiek huuraanbod contact op te nemen met de verhuurder of vastgoedmakelaar om te informeren naar hun huisdierenbeleid.

Als u huisdieren heeft en op zoek bent naar een huurwoning waar ze welkom zijn, kunt u specifiek vragen naar huisvestingsmogelijkheden die geschikt zijn voor huisdieren. Sommige verhuurders kunnen bereid zijn om flexibel te zijn, mits er goede afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld extra schoonmaakkosten of eventuele schade die door huisdieren kan worden veroorzaakt.

Het is ook mogelijk om te zoeken naar huizen te huur in de Kempen die specifiek adverteren als “huisdiervriendelijk”. Deze vermelding geeft aan dat het pand geschikt is voor huisdieren en dat de verhuurder openstaat voor huurders met dieren.

Het is altijd belangrijk om eerlijk te zijn over uw huisdieren en eventuele afspraken hierover vast te leggen in het huurcontract. Op deze manier kunnen zowel u als de verhuurder zich comfortabel voelen bij het huren van een woning in de Kempen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.