Bespaar water én geld door een regenwaterput te plaatsen – start vandaag nog!

Regenwaterput plaatsen: hoe en waarom?

Het plaatsen van een regenwaterput is een slimme keuze voor wie duurzaam wil omgaan met water. Het opvangen en hergebruiken van regenwater heeft namelijk verschillende voordelen. In dit artikel leggen we uit hoe je een regenwaterput plaatst en waarom het de moeite waard is.

Waarom een regenwaterput plaatsen?

Eerst en vooral is het opvangen van regenwater goed voor het milieu. Het vermindert de belasting op het rioleringsnetwerk en helpt bij het verminderen van overstromingen. Daarnaast bespaar je met een regenwaterput ook op je waterfactuur. Het gebruik van regenwater voor bijvoorbeeld het doorspoelen van toiletten, wassen van kleding of besproeien van de tuin kan tot wel 50% besparing opleveren.

Hoe plaats je een regenwaterput?

Eerst moet je bepalen waar je de put wilt plaatsen. Kies bij voorkeur een plek die makkelijk bereikbaar is, maar niet te dicht bij bomen of struiken staat om verstopping te voorkomen. De grootte van de put hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je dakoppervlak en hoeveel water je wilt opvangen.

Vervolgens graaf je een put in de grond waarin de tank komt te staan. Zorg dat deze put groot genoeg is zodat er voldoende ruimte is om rondom te werken. Plaats vervolgens de tank in de put en sluit deze aan op de regenpijp. Vergeet niet om ook een overloop te voorzien, zodat het overtollige regenwater kan wegstromen.

Tot slot moet je de put nog aansluiten op het leidingnetwerk van je woning. Dit kan door middel van een pomp of gravitair, afhankelijk van de hoogte van de put ten opzichte van je woning.

Conclusie

Het plaatsen van een regenwaterput is een slimme en duurzame keuze. Het bespaart water en geld én vermindert de belasting op het rioleringsnetwerk. Door zelf aan de slag te gaan met het plaatsen van een regenwaterput, draag je bij aan een beter milieu én aan een lagere waterfactuur.

Wil jij ook besparen op je waterfactuur én bijdragen aan een beter milieu? Overweeg dan zeker om een regenwaterput te plaatsen! Op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Klik hier voor meer informatie en start vandaag nog met het opvangen en hergebruiken van regenwater!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *